EXPRESS SERVICE  1975- 2023

48 χρονια… αφιερωμενα στην προσπαθεια υλοποιησης υψηλων στοχων μεσα απο καινοτομιες και πρωτοποριες, προστατευοντας τον ανθρωπο για λιγοτερα δυστυχηματα, και το περιβαλλον για περισσοτερο οξυγονο

Ιστορικο

Η υλοποίηση της ιδέας για ουσιαστική και ολοκληρωμένη Οδική Βοήθεια ξεκίνησε το 1975 στη Θεσσαλονίκη, από τη νεοσύστατη τότε EXPRESS SERVICE.  Η προσπάθεια της να πρωτοστατήσει στο χώρο του αυτοκινήτου, αρχικά αντιμετωπίσθηκε με καχυποψία.  Γρήγορα όμως, η καχυποψία μεταβλήθηκε σε εμπιστοσύνη και εκτίμηση.

Από τα πρώτα κιόλας στάδια ανάπτυξής της, η EXPRESS SERVICE ξεχώρισε, τόσο για την ποιότητα των υπηρεσιών της, όσο και για την ιδιαίτερη ευαισθησία της, στην αντιμετώπιση του οδηγού και των συνεπιβατών.
Ο συνδυασμός αυτός, τη διαφοροποίησε από τις άλλες εταιρείες και πολύ γρήγορα, την έφερε στην πρώτη θέση, την οποία επάξια διατηρεί ως και σήμερα.

Αυτή η μακροχρόνια πρωτοποριακή παρουσία της EXPRESS SERVICE μεταφράζεται σε πολύ κόπο και συνεχή προσπάθεια κάλυψης, τόσο των αναγκών της οδικής βοήθειας, όσο και των απαιτήσεων των συνδρομητών.
Με γνώμονα τη φιλοσοφία της εταιρείας, «για το αυτοκίνητο και τον άνθρωπο», έγιναν καινοτομίες, που αποτέλεσαν σταθμό στην πορεία της εταιρείας και έγιναν παράδειγμα προς μίμηση.
Πρώτη η EXPRESS SERVICE συνδύασε Οδική Βοήθεια και Τεχνικό Έλεγχο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καθιέρωση και εφαρμογή τους στην Ελλάδα.

Αξίζει ακόμη να υπογραμμισθεί, ότι η EXPRESS SERVICE ήταν η πρώτη εταιρεία στην ΕΥΡΩΠΗ, που το 1977 ανέτρεψε με την εισαγωγή του ελικοπτέρου, το μέχρι τότε σύστημα προσφοράς υπηρεσιών στον τομέα της οδικής βοήθειας, καθιερώνοντας έτσι την από αέρα, οδική βοήθεια.  Αυτό αποτέλεσε χειροπιαστή απόδειξη της ευαισθησίας του Οργανισμού για το Αυτοκίνητο και τον Άνθρωπο.

Σήμερα η EXPRESS SERVICE, πάντα στα πλαίσια της πρωτοποριακής παρουσίας της στο χώρο της Οδικής Βοήθειας, δημιουργεί τα πρώτα κέντρα τεχνικού ελέγχου τύπου ΚΤΕΟ, που λειτουργούν στην Ελλάδα.  Με το σύνθημα ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΞΥΓΟΝΟ, καλεί όλους τους οδηγούς να εκπληρώσουν το δικό τους χρέος για ασφαλέστερη οδική συμπεριφορά και την όσο το δυνατό λιγότερη μόλυνση της ατμόσφαιρας από τα καυσαέρια.

Η υποδειγματική προσφορά της EXPRESS SERVICE στον τομέα της Οδικής Βοήθειας, η απόλυτη συνέπεια και ο σεβασμός στον άνθρωπο, την τοποθετούν στην κορυφή, όχι μόνο σε Πανευρωπαϊκό αλλά και σε Διεθνές επίπεδο.  Πιστεύουμε ότι, το κλειδί της επιτυχίας μας είναι η υπευθυνότητα απέναντι στους συνδρομητές μας και η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών.  Έχοντας δε πλέον τη γνώση και τη δύναμη σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια ουσιαστικής προσφοράς για το ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ και τον ΑΝΘΡΩΠΟ.

H EXPRESS SERVICE είναι ένας οργανισμός παροχής υπηρεσιών, που ειδικεύεται στην Οδική Βοήθεια και στον τεχνικό έλεγχο οχημάτων.

Η λειτουργία της επιχείρησης είναι συνεχής, όλες τις ημέρες του χρόνου και ολόκληρο το 24ωρο.  Όλη η ελληνική ηπειρωτική επικράτεια έχει καλυφθεί από τους 61 Σταθμούς εξυπηρέτησης, όπως επίσης και τα μεγαλύτερα νησιά, Κρήτη, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Λευκάδα, Νάξος, Ρόδος, Κως, Λέσβος, Χίος, Θάσος, Πόρος, Πάρος, Κάλυμνος και Λέρος.

Οργάνωσε το τελειότερο δίκτυο υποκαταστημάτων σε όλη τη χώρα, με τη μεγαλύτερη δύναμη οχημάτων και τεχνιτών σε αναλογία με τους συνδρομητές της, από οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση.  Στον κεντρικό οδικό άξονα Αλεξανδρούπολης-Πάτρας, η επιχείρηση έχει να παρουσιάσει το πυκνότατο δίκτυο σταθμών εξυπηρέτησης οπότε και η βοήθεια να είναι γρήγορη και ουσιαστική.

Επειδή οι μετακινήσεις, ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις, έχουν γίνει επίπονες και χρονοβόρες, η επιχείρηση χρησιμοποιεί πλήθος ευέλικτων κινητών συνεργείων, που την καθιστούν σαν τη «γρηγορότερη της Ευρώπης».   Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε σύντομους χρόνους, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής.

Η σύνθεση των μέσων εξυπηρέτησης περιλαμβάνει μοτοσικλέτες, τζιπ, 4Χ4, πλατφόρμες, τηλεσκοπικούς γερανούς, διώροφες πλατφόρμες, αυτοκινητοξενοδοχεία για επαναπατρισμούς από το εξωτερικό και φυσικά ελικόπτερα για τις ειδικές περιπτώσεις.